sâmbătă, 16 iulie 2011

Bucura-te de natura!

Nu sta in jurul casei!
Bucura-te de NATURA!
Inapoi...acasa!

Primul Parc din Guiness Book

AlAin,Emiratele Arabe
LECTIA DE VIATA

Da, aceasta este o frumoasa lectie de viata. Anumite persoane se lamenteaza pentru lucruri neinsemnate.
Qian HongYan si-a pierdut ambele picioare intr-un accident.
Familia sa chineza este foarte saraca si nu are posibilitati finaciare pentru a-i cumpara proteze sa se deplaseze.
Se ajuta de doua manere din lemn. Nu se plange niciodata. A utilizat deja 6 mingi de baschet.
Ea merge la scoala.
Mereu cu un suras mare...
Mereu curajoasa
Mereu pozitiva.
Dorinta ei?Iat-o!vineri, 15 iulie 2011

5 valsuri care te invită la dans

Cu deosebită plăcere, vă invit să ne bucurăm de muzică, să ne bucurăm de vals!
Valsul este un dans născut în suburbiile Vienei, precum și în regiunea alpină a Austriei și Germaniei. Încă din secolul al XVII-lea, valsurile s-au dansat în sălile de bal ale curții habsburgice. Weller-ul un precursor al acestuia era dansat de ţărani din Austria şi Bavaria chiar înainte de această dată. Până la sfârşitul secolului al XVIII-lea, o dată cu apariția sălilor de bal luxoase, acest dans a fost deja acceptat de către înalta societate.
Cu toate acestea opozanții nu au întârziat să-și facă apariția. Profesorii de dans vedeau în vals o amenințare pentru profesia lor. Paşii de bază ai valsului puteau fi învăţați într-un timp relativ scurt, în timp ce menuetul şi alte dansuri de curte implicau o practică considerabilă, nu numai pentru a învăța multiplele figuri complexe, dar, de asemenea, și pentru a dezvolta o ținută adecvată.
Valsul a fost criticat, de asemenea, pe motive morale de către cei care se opuneau poziției închise dintre parteneri (se consideră că este primul dans care s-a dansat în poziţie închisă) și rotirilor continue. Deoarece când a ajuns în sălile vieneze de dans, partenerilor nu le era permis să se atingă, liderii religioşi l-au catalogat aproape în unanimitate ca fiind vulgar și păcătos. Dar, așa cum arată și istoria, această opoziție a servit numai pentru a creşte popularitatea valsului. Burghezia l-a preluat cu entuziasm imediat după Revoluţia Franceză. Numai Parisul avea aproape şapte sute de săli de dans!
Valsul vienez
Lovitura finală pentru oponenții valsului a venit o dată cu apariția compozițiilor lui Joseph Lanner și Johann Strauss junior, care au stabilit standardul pentru valsul vienez. Muzica interpretată de orchestre complexe conținând o varietate mare de instrumente muzicale, l-a făcut să devină un dans foarte elegant și sofisticat. Datorită elanului său acesta atragea atât dansatorii cât și spectatorii.

Valsul lent
Odata cu aparitia valsului vienez în SUA, despre care se spunea că este un dans pretențios și greu de urmărit,  a devenit necesară o abordare mai lentă a ritmului său. Astfel compozitorii secolului XIX au început să scrie muzică de vals cu un ritm mai accesibil. A apărut astfel valsul modern (englezesc), caracterizat prin înălțări și coborâri lente, ample și elegante, căruia ritmul îi conferă un anumit caracter visător, romantic și sensibil.

Johann Strauss II - Vienna Blood
Johann Strauss II (n. 25 octombrie 1825 în St.Ulrich, azi parte a Vienei - d. 3 iunie 1899, Viena) a desfășurat  o prodigioasă activitate de creație, dând valsului, printr-un colorit orchestral foarte bogat, o valoare artistică deosebită. Dintre cele peste 140 de valsuri, create de el, unele și-au câștigat celebritatea: "Viață de artist", "Sânge vienez", "Vals imperial", "Povești din pădurea vieneză", "Vin, femei și cântec", „Vocile primăverii”.

Tchaikovsky - Waltz from Sleeping Beauty
Tchaikovsky a compus în anul 1889, al doilea balet al său, Frumoasa din pădurea adormită - din care face parte și valsul de față - un balet-feerie în trei acte cu prolog pe libret de I. Vsevolojski și Marius Petipa după povestea lui Charles Perault, în coregrafia lui Marius Petipa. Premiera a avut loc pe 3 ianuarie 1890 la „Teatrul Mariinski” din Sankt-Petersburg și a fost un adevărat triumf.

Emile Waldteufel - The Skaters' Waltz
Émile Waldteufel (9 Decembrie 1837 – 12 Februarie 1915) a fost un compozitor francez, autor al mai multor lucrări celebre care pot fi ascultate și în zilele noastre în cadrul marilor spectacole. Dar celebritatea și-a câștigat-o cu bine cunoscutul vals "Les Patineurs"sau "the Ice Skaters", compus în 1882, de care vă puteți bucura și aici.

joi, 14 iulie 2011

BRANCUSI-SUITA GENEROASA A LUCRARILOR


La inceputul operei sale, sculpturile lui Brancusi sunt reprezentari clasice ale formei umane.
Dar structura operei sale are o evolutie rapida astfel ca inca din 1907 aceasta estetica realista nu i-a mai convenit.
Perioada 1987 - 1907 este caracterizata de o acumulare de cunostinte si indemanare dar si de cautarea unor solutii in modelarea materialelor.
Dupa 1905 viziunea tanarului artist devine mai clara si mai puternica, incercand sa redea trairile modelelor sale.

BRANCUSI suita generoasa a lucrarilor
 
 Vezi  mai multe  video    din   cultura