sâmbătă, 8 octombrie 2011

RALUCA VULCAN


Născuta în România, într-o familie de medici, Raluca Vulcan are o pasiune pentru desen din
copilărie şi de la varsta de 5 ani,a realizat portrete realiste şi expresive. În ciuda acestui fapt, ca parintii ei,sa se pregătească pentru o carieră medicală, nu a primit nicio formare artistica înainte de vârsta de 19 ani.


După ce a absolvit scoala, ea a părăsit România,caci posibilităţile de a-si alege calea erau foarte limitate.Ea a venit în Franţa pentru a urma cursul la o şcoală de publicitate. Ea apoi a început ca un designer grafic, înainte de a deveni un designer video grafic. Între timp, pentru a-si satisface nevoia ei de a desena, ea facut schiţe în metrou.

Acum câţiva ani, Raluca a ales să riste totul, renunţand la locul de muncă în întreprinderi, şi câştigandu-si libertatea de a incepe o cariera de pictor.
Ea se confruntă cu portretele, pentru că vrea să-şi exprime parerea ei despre  viaţă, mişcare,a unui organism sau a feţei. De aici importanţa în operele sale, care sa nasca dinamismul. Armonia culorilor puternice şi strălucitoare, aplicate cu o forţă de care nu se exclude subtilitatea, se adaugă una cu alta pentru a da o asamblare si o forţă izbitoare.
Acesta îşi desfăşoară activitatea pe un carton subtire gri, tratat anterior cu pete de cerneală diluata, pentru a sugera o transparenţă a aerului şi pentru a evidenţia mai bine caracterul, se execută simultan în faţa modelului său,prin desen cu cretă neagră, roşie sau cretă pastel, si pictura cu acrilice. Întregul este apoi montat pe panza, lăsând o bordură sau nu, care ar putea servi drept cadru.