joi, 21 februarie 2013

IGOR MEDVEDEV

Igor Medvedev, pictor ucrainean , s-a născut în Novopskov, Ucraina. În 1985 a absolvit Institutul de la Moscova in Tehnici electronice,facultatea de fizio-chimice și a continuat să lucreze ca inginer pentru următorii 3 ani.In timp ce lucrează, el a inceput sa studieze istoria artei la Open University din Uniunea Sovietică, în cele din urmă renunțand la inginerie pentru a deveni profesor de artă la un colegiu local.


 Prima sa expozitie personala a avut loc în Teatrul Tineretului Dramatic din 1990. Ulterior el a expus în mod regulat la către galerii ca lider în Vilnuce, Kaunas: Juste, Centru de Artă Contemporană, Casa Rusă și altele. In arta lui Medvedev se sărbătorește sufletul trecutului nostru. Utilizarea lui cu maiestrie a captării luminei și păstrării spiritul antic al Mediteranei și Marea Egee - satele mici de pescari de  pe litoralul Italiei și Spaniei , orașele ciudate și tradiționale de pe varful dealurilor din Grecia .Din 1990 a pictat cu normă întreagă și expune munca sa în diverse galerii și saloane. Ca expoziție solo a avut loc în noiembrie 1990 la statul lituanian de Teatru pentru Tineret de la Vilnius. Picturile sale sunt afișate în mod regulat la galeriile "Kitai Gorod" și "Fleyta" la Moscova și la Prefectura din Zelenograd unde pictorul locuiește în prezent. Multe din operele lui Igor Medvedev au fost, de asemenea achiziționate de colecționari particulari.


Expoziții selectate:
1990 Lublin - Varșovia - Gdansk
1992 Galeria "Fleyta", Moscova, în mod regulat expoziții din 1995
1992 Galeria "Strogino", Moscova
1992 Împreună cu grupul creativ "Zhivaya Voda", Hamburg
1993 expoziție itinerantă de galeria "Russkiy Dom", Vilnius-Kaunas-Klaipeda
1994 Galeria "Elena", Sankt-Petersburg
1995 Împreună cu grupul de Guild Independent de Pictori Moscova, Helsinki
1996 Kremlin Palatul Congreselor, Moscova
1997 Galeria "Stojary", Kiev
1998 Salonul de Arta, la Casa Centrală a Artisti, Moscova
1998 Zelenograd Prefectura, în mod regulat expoziții din 1998
1999 Salonul Artelor la manejul, Moscova
2000 Galeria "Ritas", Vilnius

PICTOR IGOR MEDVEDEV
    
  Vezi  mai multe  video    din   divertisment

marți, 19 februarie 2013

MIRIFICA ROMANIE

Kurt Hielscher (n. 1881 - d. 1948) a fost unul dintre cei mai renumiți fotografi germani, care a devenit cunoscut prin albumele sale fotografice adunate în perioada Primului Război Mondial și în perioda interbelică, inedite la acea vreme. Kurt Hielscher era originar din Silezia. A străbătut mai multe state europene: Spania, Italia, Iugoslavia, Danemarca, Norvegia dar și România. Lucrarea sa despre România este cel mai complex și profesionist album fotografic realizat despre țara noastră a acelor timpuri. Albumul a fost publicat în 1933 și prefațat de Octavian Goga.
Se spune despre Romania ca nu a fost niciodata mai frumoasa si mai bogata spiritual asa cum a fost in perioada interbelica.
Acest stadiu a fost atins de poporul roman dupa o lupta tacuta dar acerba, sangeroasa si dureroasa, purtata pe orice fel de camp de bataie (fizic, politic, social, economic, artistic si cultural), pentru unitate nationala.
Imaginile sunt o selectie din albumul de fotografii în sepia apărut la Leipzig/F.A. Brockhaus/1933, realizat de fotograful german Kurt Hielscher intitulat ROMANIA, având ca subtitlu Natură, Clădiri, Viată Populară.

Arhitectura caselor taranesti si arta lemnului

Arhitectura taraneasca a impresionat dintotdeauna prin diversitate, ingenioziate, frumusete si, bineinteles, simplitate.
In imaginile de mai jos sunt prezentate locuinte si troite taranesti din diverse zone ale tarii.


Indeleniciri

Romanii si-au pastrat traditiile si obiceiurile de-a lungul istoriei intr-o forma pura, nealterata.
In imaginile de mai jos sunt prezentate cateva din ocupatiile taranilor in perioada interbelica, multe dintre acestea pastrate si astazi.

Manastiri, biserici, castele si cetati

De-a lungul timpului romanii si-au gasit adapostul si linistea intr-o serie de locuri si locasuri care mai dainuie si astazi.
In imaginile urmatoare sunt prezentate cateva manastiri, biserici, castele si cetati care au fost un punct de sprijin pentru multi romani.
Port popular

Unul dintre lucrurile care s-au pastrat de-a lungul istoriei si care impresioneaza si in ziua de astazi este portul popular romanesc.
In imaginile urmatoare sunt prezentate cateva tipuri de port popular din diverse regiuni ale Romaniei.

Undeva in Romania

Peisajul romanesc este printre cele mai frumoase si pitoresti peisaje din intreaga lume.
In imaginile de mai jos sunt prezentate o serie de locuri mai mult sau mai putin cunoscute.